Čuveni posljednji koncert “Bitlsa”: Premijera filma uskoro pred publikom u Beogradu

02.02.2022. | 21:40

Muzički dokumentarni film “Beatles: Get Backu “režiji Pitera Džeksona, biće premijerno prikazan 12. februara u IMAX sali bioskopa Cineplexx Galerija Belgrade,, saopštio je distributer MegaKom film.

Čuveni posljednji koncert antologijske britanske grupe “Bitlsi” na krovu njihove producentske kuće – zgrade Epl Korps, održan je 30. januara 1969. godine u Londonu.

Sada je koncert upakovan u jednočasnovni dokumentarni film koji će, simbolično, skoro na godišnjicu, specijalno biti prikazan u Beogradu.

” Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov posljednji koncert, oni to zaslužuju”, izjavio je reditelj Piter Džekson, koji je snimio film o nezaboravnom, posljednjem koncertu “Bitlsa”.

Projekat je originalno bio zamišljen kao mini serija od tri epizode, a onda je prilagođen za IMAX bioskopski format.

Piter Džeskon je publici poznat kao trostruki oskarovac i reditelj dvije kultne trilogije – Gospodar prstenova i Hobit prema romanima Dž. R. R. Tolkina.

Dokumentarni film “Beatles: Get Back” prikazuje kreativni proces Bitlsa dok pokušavaju da napišu 14 novih pjesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo poslije više od dvije godine.

Suočeni sa gotovo nemogućim rokom, prijateljstvo između Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara stavljene su na probu.

Film je sastavljen od skoro 60 sati neviđenih snimaka realizovanih tokom 21 dana, koje je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine, i od barem 150 sati snimljenog zvuka, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola vijeka.