Četvrti ‘Svetosavski bal’ 24. januara u Banskom dvoru

Kulturno umjetničko društvo “Sveti Sava” iz Banjaluke organizuje četvrti po redu Svetosavski bal koji će biti održan 24. januara sa početkom u 19:00 sati, u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Kulturno umjetničko društvo osnovano je 2007. godine. U svom dosadašnjem radu održali su veliki broj koncerata i javnih nastupa, kroz koje nastoje očuvati tradiciju i promovisati našu kulturu širom Evrope.

Pored bavljenja postavkama koreografija i običaja, KUD Sveti Sava proširilo je svoje djelovanje i započeli su organizaciju Svetosavskog bala u Banjaluci.

Kako je saopšteno iz KUD Sveti Sava, kao i predhodne godine i ove godine dobili su podršku Grada Banjaluka za realizaciju 4. Svetosavskog bala, i uvjereni su da će ova manifestacija postati tradicionalna u našem Gradu.

Pomenuti bal održaće se 24.01.2019. godine, sa početkom u 19:00 sati, u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Ove godine pored KUD Sveti Sava, učestvovaće KUD „Čajavec“, KUD „Piskavica“, KUD „Pelagić“, CKUDM „Veselin Masleša“. Pored kulturno umjetničkih društava na ovogodišnjem Svetosavskom balu nastupiće „Palladio String Quartet”, „One tri“, Marko Cvijić, Bojan Čikić, Borko Milošević, Goran Ćetojević, uz pratnju Narodnog orkestra KUD „Sveti Sava“.

Ulaz na Svetosavski bal je slobodan ali zbog kapaciteta dvorane, balu će moći prisustvovati samo gosti sa pozivnicama.

Građani koji žele prisustvovati pomenutom balu mogu preuzeti pozivnice na portirnici Banskog dvora, uz napomenu da svi gosti treba da doći u prigodnoj garderobi.

(BL PORTAL)

 Ostavite komentar: