Čak pet događaja! Moondance Festival 2021 Ltd objavio headlinere za osmo izdanje

05.04.2021. | 20:08

Moondance Festival 2021 Ltd objavio headlinere za osmo izdanje koje uključjuje čak pet događaja!

Osim dvije glavne večeri 30. i 31. 7. ove godine u trogirskoj kuli Kamerlengo, ekipa iza Moondance Festivala pripremila je Warm Up, Pirate Boat, kao i službeni After Party.

Headlineri ovogodišnjeg izdanja

Ako je nekad i bila tajna, veza između Moondancea i Berlina je danas sve osim toga. Moondance, vodeći i nagrađivani regionalni underground techno festival, i Berlin, glavni grad techno muzike, odavno se javno vole.

Saradnja s najznačajnijom institucijom techna, klubom Tresor, počela je još 2016. kada je ekipa Moondance Festivala organizovala prvo Tresor gostovanje u Hrvatskoj povodom 25 godina kluba. Sljedeća godina donijela je Tresor na Moondance što traje i danas. Ovogodišnje izdanje donosi čak 5 berlinskih headlinera od kojih troje predstavljaju boje Tresora.

CYRK projekat iza kojeg stoje Sammy Goossens i Pascal Hetzel je po mnogim relevantnim magazinima, odličnim izdanjima na prestižnim etiketama, kao i vanserijskim live nastupima, jedan od trenutno najzanimljivijih electro/techno dua, ne samo u Berlinu, već i mnogo šire. Electro i broken techno izdanjima pomjeraju granice preporođenog žanra na čijem vrhu trenutno stoje. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj i regionu.

HANDMADE još od 2009. godine je rezident kluba Tresor, ali i još jedne kultne berlinske večeri – “Same Bitches”. Ovoga zaljubljenika u crnu plastiku kojoj je do danas ostao vjeran možemo bez ikakve sumnje staviti u rubriku The Art of DJing. Njegov jedinstven i sofisticiran pristup miksanju i spajanju različitosti u smislenu cjelinu, nadaleko je prepoznat i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa tako ni Moondance publiku koja ga je već tri puta nagradila gromoglasnim odobravanjem.

MADALBA – po zanimanju hirurg traumatologije, nije ništa manje precizna kada je riječ o spajanju ploča za DJ pultom. Njeni eklektični i istovremeno energični nastupi odavno su zapeli za oko i uho kako kritičarima tako i publici, što joj je omogućilo rezidenciju u Tresoru i brojne nastupe na underground techno događajima. Iako je bila planirana i za ranija Moondance izdanja, zbog spleta okolnosti ovo će biti njen premijerni nastup na Moondanceu.

PASCAL HETZEL – još od preseljenja 2013. godine u Berlin, ovaj je DJ, producent i live izvođač stalno prisutan na berlinskoj techno sceni. Nakon uspjeha prvih izdanja, Pascal se posvetio skupljanju mašina i usavršavanju rada na njima secirajući ih do najsitnijih detalja. Inspirisan klasičnim techno i electro zvukom, zajedno sa usvojenim vještinama upravljanja mašinama, Pascal stvara karakteristični zvuk koji izdaje na etiketama: Caduceus Records, Expansion Unit, Constant Variables i Eye Teeth. Nedugo zatim udružio se sa Sammyjem Goossensom i tako je nastao CYRK. Pascalov DJ nastup je prožet old school elementima upakovanim u moderno ruho.

THE ANALOGUE COPS – od njihovog prvog nastupa na Moondanceu odmah je bilo jasno da je to ljubav na prvi pogled (ili bolje rečeno takt). Marieu i Lucretio, Italijani sa berlinskom adresom su analogni policajci u potrazi za savršenim analognim zvukom. Ovi Tresor rezidenti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Njihov sirovi zvuk mašina oslonjen na originalni techno zvuk, u kombinaciji sa energijom koju zrače na nastupima jednostavno obaraju s nogu i najupornije skeptike. Pri kreiranju ovogodišnjeg line upa, prirodno se postavilo pitanje: ” Kakav bi to Moondance bio bez analognih policajaca?”

MOONDANCE FESTIVAL je dobitnik brojnih priznanja i nagrada među kojima se ističu nagrade za najbolji hrvatski techno festival i najbolji butique festival. Čuveni magazin Forbes ga je proglasio za jednog od sedam festivala koji se moraju posjetiti.
Moondance je intenzivna čulna avantura za svakog posjetioca i san svakog technoljupca. Savršena kombinacija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti techna u čarobnom ambijentu srednjovjekovne kule Kamerlengo.

Epidemiološke mjere!

Moondance je jedan od rijetkih evropskih događaja koji je dobio dozvolu za prošlogodišnje održavanje. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera Festival je u redukovanom obliku uspješno održan uz pohvalu HZJZ.

“Optimisti smo da će prilike dopustiti najmanje ponavljanje prošlogodišnje izdanja”, poručuju organizatori.