Blankica u filmu “Dara iz Jasenovca”: Jelena oduševila ulogom jevrejeke medicinske sestre

23.02.2021. | 21:17

Glumica Jelena Grujičić Mur oduševila je publiku ulogom Blankice u filmu “Dara iz Jasenovca”.

Film je prije tri dana prikazan premijerno na RTRS, a od tada o njemu ne prestaje da se priča, kao ni o glumcima koji su prihvatili ovaj veliki izazov.

Jedna od zapaženih uloga je i jevrejska medicinska sestra, Blankica, čiji lik tumači Jelena, koju do sada većina nije zapamtila, iako joj ovo nije prva uloga.

Osim što je talentovana za glumu, Grujičićeva na društvenim mrežama dobija i pohvale na račun svog izgleda. Studira u SAD.

“Suludo sam hrabra osoba. Vjerujem i u sebe i u život i spremna sam da poništim svaki strah zarad ljepote života. Putovala sam sa jednim rancem 28 sati do Los Anđelesa samo da bih došla na prijemni. Nisam bila preopterećena ishodom, fokusirala sam se na san. Trema postoji samo na nivou uzbuđenja zbog praćenja sopstvenog sna. To je osjećaj radosti života. Prije nekoliko godina Kal arts je upisala moja divna koleginica Joana Knežević. Nemojte me uzeti za riječ, ali mislim da je ona prva Srpkinja koja je ikad tamo studirala”, otkrila je Grujičićeva za Kurir i zaključila: “Ono što me najviše ispuni i poslije čega sam mirna jeste suština ovog posla – istraživanje ljudske duše.”

“Za mene nema veće radosti nego biti tlo za rađanje čovjeka, pozajmiti im svoje tijelo kao njihovo, svoju dušu kao njihovu, dati im glas i sprovesti ih do života”, navela je ona, piše Blic.