“Bilo jednom u Srbiji”: Poznati glumac zaražen koronom, snimanje filma odmah stopirano

26.10.2020. | 10:12

Ekipa filma “Bilo jednom u Srbiji” obustavila je u nedjelju snimanje tog ostvarenja u Leskovcu i okolini pošto je ustanovljeno da je jedan član filmske ekipe, poznati glumac Ivan Bekjarev, pozitivan na COVID-19, rekao je koordinator produkcije filma Žarko Bojanić.

On je dodao da će se narednih dana pratiti zdravstveno stanje članova filmske ekipe, posebno onih koji su imali direktan kontakt s oboljelim glumcem.

“Poslije toga, a saglasno epidemiološkoj situaciji i vremenskim uslovima, donijećemo odluku o eventualnom nastavku snimanja”, kazao je Bojnić i Ivanu Bekjarevu poželio brz oporavak.

Početkom septembra u Leskovcu je počelo snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji” producentske kuće “Le Film” iz Leskovca, u režiji Petra Ristovskog. Glavne uloge tumače Viktor Savić, Sloboda Boba Mićalović, Teodora Ristovski, Miki Manojlović, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović i drugi poznati glumci.

Na prostorima bivše fabrike tekstila “Zele Veljković” izgrađena je scenografija, koja oživljava Leskovac između dva rata kada je ovaj grad doživio preporod i od zaostale kasabe postao evropski gradić koji je zaslužio da ga u evropskim poslovnim krugovima nazovu “srpski Mančester”.

Pored velikog angažmana produkcione i scenografske ekipe filma, uspješnoj scenografskoj rekonstrukciji epohe doprinijele su i brojne komunalne službe grada Leskovca.