Biljana Čekić: “Dara iz Jasenovca” je tu da pokaže pravu istinu i da mnogim ljudima otvori oči FOTO

26.02.2021. | 20:30

Film “Dara iz Jasenovca” je tu da pokaže istinu i da mnogim ljudima otvori oči, izjavila je za “Radio Svetigora” Biljana Čekić, trinaestogodišnjakinja iz Kozarske Dubice koja igra glavni lik u ovom filmu.

Biljana Čekić je rekla da joj je drago što je snimljen ovaj film i da je to jako važno za njenu generaciju.

“To je jako važno. Prije toga kad smo učili, mislim da mojim vršnjacima i nije to bilo tako bitno, a da sada svi stvarno znaju za Jasenovac zapravo i da im je ovaj film dosta pomogao”, ističe Biljana Čekić.

Ona je ispričala, između ostalog, da joj je snimanje filma bilo mnogo zanimljivo, te da joj je najstrašnija scena bila “ona kada logoraši idu oko stolica, pa ko ne sjedne…”.

“A najvažniju scenu ne mogu da izdvojim jer je cijeli film važan, jer, ipak, pričamo o istini, o nečemu što se zaista dogodilo”, dodala je ona.

Biljana Čekić, koja tumači Darin lik, gostovala je u studiju “Radija Svetigora” i posjetila grob blagopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, prenosi “Srna”.

Film “Dara iz Jasenovca”, režisera Predraga Antonijevića premijerno je prikazan na televiziji 20. februara.

Sniman na osnovu autentičnih svjedočanstava preživjelih logoraša, film “Dara iz Jasenovca” je prvi igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Jasenovac u Drugom svjetskom ratu.

Ova drama osvrće se na period Drugog svjetskog rata, kada poslije velike ustaško-njemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u ovom koncentracionom logoru.