Bez Kekina i sa novim imenom: Hladno pivo kreće na prvu turneju

Savršeni marginalci, bend koji čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva i Krmpa iz Deafness By Noize, počinju s koncertima na kojima će svirati prva tri albuma Hladnog piva, a početna dva koncerta održaće u riječkom Pogonu kulture 1. decembra i zagrebačkoj Tvornici kulture 22. istog mjeseca.

Publika u Rijeci i Zagrebu premijerno će moći osjetiti novu energiju u klasicima kao što su “Bubašvabe”, “Fur Immer Punk”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Princeza”, “Sarma”, “Trening za umiranje”, “Zakaj se tak oblačiš”, “Šank”, “Tamburaši”, “Rigoletto”, “MTV”, “Nema više…”, “Ne volim te”, “Studentska”, “Diznilend”, “101” i mnogim drugima, a publika u ostatku regije na red će doći u 2024. godini.

Najbolje se vidjelo koliko fanovima znače albumi iz najranije faze benda kad je 2018. Hladno pivo sedmicama unaprijed rasprodalo koncert u “Domu sportova” pod nazivom “old school”. Stoga su im tri petine najveće hrvatske i jedne od najvažnijih regionalnih pank grupa, pojačane vokalom vođe DBN bande odlučile dati upravo to – prva tri albuma, “Džinovski”, “G.A.D.” i “Desetka” na jednom koncertu, bez pauze i direktno u glavu.

“Izvadili smo skoro 40 pjesama. Neke od njih ne da nismo svirali ni taj put u ‘Domu sportova’, nego puno puno duže” izjavili su Savršeni marginalci po okupljanju.

Nostalgija za starim Pivom potvrđena je i ovosedmičnim #1 nacionalne top liste prodaje, koju je suvereno osvojio “Džinovski”, navode “24Sata”. Legendarni debi i jedan od najprodavanijih hrvatskih pank albuma svih vremena obilježio je 30 godina života remasterizovanim vinilom koji se probio na sam vrh najtraženijih u Hrvatskoj.

Ostavite komentar: