“Bata mi je rekao da ne idem po sahranama”: Eva Ras neutješna nakon smrti Ivana Bekjareva

21.11.2020. | 18:33

Legendarni glumac Ivan Bekjarev, koji je umro u ponedjeljak 16. novembra u 74. godini, danas je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a okupili su se brrojne kolege, kao i članovi porodice i prijatelja.

“Ivana pamtim tako što je kao najmlađi glumac došao u naše pozorište, imao je 19 godina. Tad smo već bili u Rasovom pozorištu Petar Kralj, Slobodan Đuric, Josif Tatić, i evo svi su oni umrli samo sam ja živa. Trenutno sam baš dirnuta, jer je sutra godisnjica Rasove smrti, ja inače ne idem po sahranama, ali ako je Beki izabrao da se sahrani dan prije Rasove godišnjice, morala sam danas da dođem.

Znate da mi je Bata Živojinović jednom prilikom rekao, kad sam Krunu sahranjivala, da ja više ne treba da idem po sahranama, ali Beki je došao kao dečko kod nas i 12 godina smo mi igrali zajedno u tom pozorištu, to je kao otrcana fraza, ali smo mi zaista svi tamo bili braća i sestre. Nije ono slučajno bilo najbolje u Evropi. I Voja Brajović je bio tamo, njega sam zaboravila jer nam se pogledi razilaze od kada je odrastao, ali bilo je to tada sjajna ekipa”, poručila je kroz suze, piše Blic.

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, a tokom duge i bogate karijere ostvario je mnoštvo zapaženih uloga i osvojio brojne nagrade. Svoju prvu, debitanstsku ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je snimio i preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji.

Oznake: Eva Ras, Sahrana