Banski dvor – Kulturni centar i Narodno pozorište RS potpisali sporazum o saradnji

U Banjaluci je danas, 30. juna 2020. godine, potpisan Sporazum o saradnji između Narodnog pozorišta Republike Srpske i Banskog dvora – Kulturnog centra. Sporazum su i ime ovih značajnih ustanova kulture potpisali direktori Maja Dodig i Mladen Matović.

-Sporazum koji smo potpisali predstavlja jedan višestruko kvalitetan i sveobuhvatan dokument koji nam daje osnovu da dosadašnju dobru saradnju naših kuća nadgradimo i unaprijedimo, na radost naše vjerne publike i svih poštovalaca kulture i umjetnosti. Banski dvor će i u budućnosti ostati pouzdan partner svim ustanovama, udruženjima i pojedincima koji doprinose kulturnoj i globalnoj afirmaciji našeg grada i Republike Srpske – naglasio je direktor Banskog dvora – Kulturnog centra, Mladen Matović.

Da je od izuzetnog značaja saradnja i podrška svih institucija kulture sa sjedištem u Banjaluci potvrdila je i direktorica Narodnog pozorišta Republike Srpske, Maja Dodig.

-U tom duhu zahvalni smo direktoru Banskog dvora – Kulturnog centra, Mladenu Matoviću što je spremno dočekao inicijativu i da se ona definisala današnjim potpisivanjem sporazuma o saradnji. Prvi projekat koji će biti realizovan u okviru saradnje naše dvije insituticije kulture je premijera predstave „Derviš i smrt“ koja je planirana za 2. septembar na tvrđavi „Kastel“ – kazala je Dodigova.

 

(BL PORTAL)

 

 

Ostavite komentar: