Banjalučki bend poslao snažnu poruku: Dijete nije krivo VIDEO

05.12.2022. | 13:24

Banjalučki Ultrazvuk bend je nakon deset godina postojanja odlučio da snimi prvu autorsku pjesmu sa snažnom porukom ,,Dijete nije krivo”. Ova pjesma je samo uvertira pred prvi album banjalučkog benda, koji se očekuje na proljeće.

,,Dijete nije krivo”, govori upravo o svemu onome što se dešava ne samo u našoj zemlji, nego u cijelom svijetu. Pjesma je svojevrsni revolt na ukupno stanje u svjetskom društvu i neoliberalnom kapitalizmu koji zbog nezajažljive gladi za novcem i profitom urušava kompletan sistem vrijednosti”, objašnjava pjevačica Ultrazvuk benda, Lejla Dolores za BL portal.

Lejla sa ponosom naglašava da rade na prvom albumu koji će nositi naziv ,,Lejla sine, pa kako ti živiš”, na kojem će, kako najavljuje, svi slušaoci dobrog rokenrola moći čuti kvalitetne pjesme, sa zanimljivim tekstovima.

,,Do sad smo se bavili obradom i sviranjem pjesama raznih žanrova, a najviše rokenrol, pop, EX-YU, hitova iz 80-ih godina. Međutim, svjesni smo svojih sviračkih i pjevačkih mogućnosti, a opet dovoljno samokritični da uvijek radimo na tome da budemo bolji, te smo odlučili napraviti korak naprijed i započeti sa radom na albumu.  Album će biti predstavljen u proljeće, naredne godine”,  ističe Lejla.

Uprkos krizi, iz ovog benda se ne žale, jer, kako kažu, iza njih je mnoštvo svirki, ali i pređenih kilometara.

Ultrazvuzk bend je prije nekoliko dana nastupao na otvaranju Zimzobala u Banjaluci, a to je, kako objašnjavaju, već dio tradicije otkad se obilježavaju dani zime u Banjaluci jer imaju odličnu saradnju sa Gradom i Turističkom organizacijom Banjaluka.

,,Kao i uvijek, bilo je sjajno. Ni kiša nije spriječila da posjećenost bude fantastična, a i sama organizacija bila je odlična. Banjaluka je sa svojom djecom i građanima tu noć izgledala prekrasno”, dodaje Lejla.

Ultrazvuk bend ima sedam članova.  Za dobar glas zaduženi su Lejla Dolores i Lazar Jović. Osnivač benda je basista sa gitarom Nenad Tomić. Za dobar zvuk zadužen je Nikola Savanović sa klavijaturom, kao i bubnjar Žarko Jež.

Željka Pavlović, BL portal