Banjalučka publika uživala: Koncert polaznika Vokalnog ateljea “Mama vox”

19.08.2021. | 11:42

U Art dvorištu Banskog dvora 18.avgusta (srijeda) održan je koncert polaznika Vokalnog ateljea “Mama vox”.

Za vokalnu pripremu polaznika bila je zadužena profesorica pjevanja i vokalni pedagog Maja Manojlović, a talentovani mladi vokalni solisti izveli su festivalske pjesme za djecu i poznate numere domaće i strane pop muzike.

Vokalni atelje i škola pjevanja MAMA VOX u kontinuitetu radi i postoji već petnaest godina i bavi se vokalnom edukacijom pjevača svih uzrasta, sa akcentom na djecu i omladinu. Na čelu ideje o osnivanju vokalnog ateljea stoji profesorica pjevanja i vokalni pedagog Maja Manojlović.

“Uvijek mi je izazov, ali i odgovornost da neke svoje životne ideje, filozofiju i vrijednosti podijelim sa njima, da njegujem njihovu autentičnost i da na tom putu rada na sebi kroz pjevanje i scensku umjetnost oni pronađu izraz u kojem se oni najbolje osjećaju. U vokalnom ateljeu MAMA VOX kroz pjevanje, glumu i ples oni imaju mnogo prostora da njeguju ali i otkriju svoje talente “, naglasila je Maja Manojlović.

Pjesme koje mališani izvode, objašnjava Maja, biraju između ostalog prema njihovim godinama, jer među polaznicama su mališani koji tek kreću u prvi razred, ali i studenati.

“Uvijek se trudim da prepoznam njihove afinitete i naravno da procijenim gdje se oni najudobnije osjećaju, a i njihov glas“, dodala je Maja.

Vokalni atelje MAMA VOX postao je prepoznatljiv brend našeg grada ali i šire upravo zbog uspješno sprovedenih projekata. Polaznici ateljela imali su priliku da nastupe sa muzičkim zvijezdama iz regiona (Kaliopi, Jelena Tomašević, Leontina, Maya Sar, Petar Grašo, Rok Simfonija, Nikola Rokvić, i mnogi drugi…). Učenici iz Mama VOX škole pjevanja sa mnogobrojnih pjevačkih takmičenja i dječijih festivala donijeli su značajne nagrade i priznanjau naš grad. Uvijek su dio humanitarnih akcija i kroz humanitarni rad žele podići svijest o brizi za druge, kako učenicima, roditeljima tako i široj javnosti.