Ažurirana nova lista najboljih serija: Sopranosi ispred svih VIDEO

Magazin Roling Ston ažurirao je svoju listu najboljih serija svih vremena, a prvo mjesto ponovo je zauzela kultna drama “The Sopranos”.

Trenutna era TV produkcije donosi nam više od 500 serija godišnje, a mnoge od njih pomjeraju granice u pogledu načina na koji se priče pričaju i ko ih pripovijeda.

Magazin Roling Ston je u skladu s tim ažurirao listu najboljih televizijskih serija svih vremena, izvorno sastavljenu 2016.

Pojasnili su kako su se obratili TV zvijezdama, kreatorima i kritičarima počev od Nataše Lion, Bena Stilera i Pamele Adlon do glumaca kao što su Džon Hem i Lizi Kaplan, za sortiranje kroz dugu i komplikovanu istoriju televizije.
Serija “The Sopranos” ponovo je proglašena najboljom serijom svih vremena.

„Kreacija Dejvida Čejsa opet je na vrhu liste, jer još uvijek živimo u novom svijetu televizije koji je uveo mafijaški šef Toni Soprano“, navodi Roling Ston.

Listu deset najboljih serija pored kultnih Sopranosa čine i sljedeća ostvarenja: “The Simpsons”, “Breaking Bad”, “The Wire”, “Fleabag”, “Seinfeld”, “Mad Men”, “Cheers”, “Atlanta”, “The Mary Tyler Moore Show”.

Ostavite komentar: