Amerika “kipi” od bijesa: Traže bojkot Netfliksa zbog “pedofilskog” filma VIDEO

12.09.2020. | 18:55

Kontroverzni francuski igrani film Kjutis još je jednom izazvao bijes američke javnosti, nakon što je u srijedu imao svoju premijeru na internetskom servisu za striming filmova i serija Netfliksu.

Gledaoci i komentatori koji smatraju da film promoviše pedofiliju pozvali su i na bojkot Netfliksa zbog filma, a o tome koliko je nezadovoljstvo odlukom internetskog giganta rašireno, dovoljno govori to što se hešteg #oktažiNetfliks popeo na broj 1 liste popularnih heštegova na Tviteru.

Podsjetimo, glavni lik ovog igranog filma, koji je dobio nagradu na Filmskom festivalu “Sundance”, 11-godišnja je djevojčica Ejmi senegalskog porijekla i muslimanske vjere. Zaplet filma vrti se oko dječje plesne grupe koju Ejmi otkrije i kojoj se pridružuje, što izaziva osudu i zabranu njene tradicionalne porodice, piše Index.

Film je izazvao skandal i prije nekoliko sedmica, prije same premijere na Netfliksu, prvenstveno zbog opscenog plakata i opisa kojim je Netfliks najavio film, a kasnije i isiječka iz filma.

A originalni plakat, koji je u međuvremenu takođe uklonjen, prikazivao je djevojčice iz filma u oskudnoj, provokativnoj odjeći i istim takvim plesnim pozama, očito povezanim s tverkanjem.

Sada se društvenim mrežama ubrzano širi isječak iz filma, koji je  izazvao zgroženu reakciju zbog scene seksualno-provokativnog plesa 11-godišnjih djevojčica u njemu, uključujući tverkanje.

Peticija na stranici Change.org, čiji je pokretač pozvao Netfliks da povuče film, a gledatelje da otkažu pretplatu ako Netfliks to ne učini, prikupila je više od 600 000 potpisa.

Oznake: Amerika, Bojkot, Netfliks