57. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma: Slavku Štimcu nagrada za životno djelo “Pavle Vuisić”

11.08.2022. | 13:41

Na popularnim “Filmskim susretima” – 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održani na Ljetnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika može da pogleda svetske premijere ostvarenja “Komedija na tri sprata” i “Vučje bobice” i niške premijere filmova “Heroji radničke klase”, “Strahinja Banović”, “Gejm”, “Usekovanje” i “Heroji”, piše na sajtu FCS.

Svečano otvaranje jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji, biće održano u subotu, 20. avgusta, kada će Slavku Štimcu biti dodijeljena nagrada za životno djelo “Pavle Vuisić”.

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri “Naisa”, “Car Konstantin” i “Carica Tedora”, čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Umjetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsjednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Јanković je novi član Savjeta festivala.

Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

Oznake: Slavko Štimac