“Zna se ko to radi”: Ovako je pjevač Halid Muslimović komentarisao prijavu SIPA

Nakon što je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića, on je rekao da je to glupost.

“To je glupost. Šupljiranje. Zna se ko to radi. I taj advokat, koji to radi, blefira”, rekao je Muslimović u prvoj reakciji.

Muslimović se tereti da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

“Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv H. M. podnesen je 21. septembra. Oštećeno je lice iz Australije na način da je dovedeno u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog djela prevara”, rečeno je.

Oštećena je Sonja Bašić iz Melburna koja je ranije tvrdila da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara, a zbog čega se pjevaču sudi u Banjaluci, piše Avaz.

Ostavite komentar: