Zmijanjac osuđen na tri mjeseca zatvora: Priznao krivicu za napad na službeno lice

Dragoja Zmijanjac (71), koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, sporazumno je priznao krivicu za napad na službeno lice, te je u Sudu BiH osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

On je oglašen krivim za produženo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Zmijanjac je priznao krivicu da je, kao osuđeno lice na izdržavanju kazne zatvora za ratne zločine ubistva počinjene na području Prijedora, u Zavodu za izvršenje krivičnih/kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH u Istočnoj Ilidži, u dva navrata upućivao prijetnje zavodskom službeniku prilikom obavljanja službene radnje.

Optuženi je nakon povratka sa vanzavodskih pogodnosti, prilikom kontrole i pregleda na ulasku u objekat, u alkoholisanom stanju, zaposlenicima zavoda prijetio smrću, ističući da već izdržava kaznu zbog ubistva, da bi te prijetnje i njihovu ozbiljnost ponovio i naknadno tokom ispitivanja.

Sud je prihvatio sporazum, nakon razmatranja, a optuženom je izrečena kazna.

Ostavite komentar: