Ženi ispred banke oteli 28.000 KM: Trešnjić osuđen na pet godina i dva mjeseca robije

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Derviša Trešnjića zbog krivičnog djela razbojništvo i prvostepenom presudom osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i dva mjeseca.

Istovremeno mu je izrečena mjera oduzimanja imovinske koristi u iznosu od 5.450 KM te produžen pritvor.

Ranije su u istom predmetu a nakon priznanja krivice Elmir Hodžić i Adnan Bajrić osuđeni na po 4 godine zatvora, dok je Elmir Hodžić oštećenoj na ime imovinsko pravnog zahtjeva isplatio i 15.000 KM.

Terete se da su se 6. novembra 2019. godine oko 8 sati ujutro dovezli automobilom na parking u neposrednoj blizini banke u Opštini Novi Grad, nakon čega su sačekali dolazak automobila ‘Škoda Superb’ vlasništvo firme BSP OIL, kojim je upravljala L.B.

“Znajući da oštećena sa sobom nosi novac od pazara BSP OIL, kako bi ga položila na račun u banci, optuženi su otvorili vrata automobila pri čemu je Adnan Bajrić pištoljem udario L.B. u predjelu nosa a potom je rukom uhvatio u predjelu ramena, pokušavajući da je izvuče iz vozila, dok je istovremeno optuženi Derviš Trešnjić vukao za ruke te joj oteo torbu u kojoj se nalazio pazar i to 28.150,00 i novčanik u kojem je bilo 280,00 evra. Elmir Hodžić ih je čekao u automobilu, kojim su sve trojica pobjegli”, saopšteno je iz Tužilaštva KS, piše Avaz.

Ostavite komentar: