Žena umrla, muž skočio u bunar!

Nesvakidašnja porodična tragedija u prnjavorskom selu Donji Smrtići. Petar nije izdržao bol za preminulom suprugom. Komšije o supružnicima Đekić govore da su živjeli u velikoj ljubavi i pažnji.

Dvije smrti u dva dana potresle su i u crno zavile porodicu Đekić, u prnjavorskom selu Donji Smrtići. Iz neizmjerne ljubavi i nemogućnosti da preboli gubitak četiri godine mlađe supruge Mirjane Mire (65), koja je dan ranije preminula u banjalučkom UKC, Petar Đekić (69), u srijedu jutro, odlučio je da sebi prekrati život – skokom u bunar!

Prnjavorska policija je izvršila uviđaj i, kako saznajemo, konstatovala da u ovoj tragediji nema elemenata krivičnog dijela. Petra je ugušenog u bunaru pronašao sin. A, uz bunar pronađeni su jakna, papuče i mobilni telefon, uglednog i omiljenog domaćina u ovom kraju, koje je odložio prije nego što je, skrhan bolom, odlučio da se tek preminuloj supruzi pridruži “na onom svijetu”.

Tog u porodici Đekić teškog jutra, otac i sin su zajedno popili kafu. Okupirani pripremom sahrane preminule, mještani su bdili i nad vidno skrhanim Petrom, i ne sluteći tako brz novi udarac. U jeku velike kiše, on se iskrao iz kuće i u oko 200 metara udaljenom bunaru prekratio svoj život.

Prema kazivanju komšija, bol za voljenom osobom bila je jača i od toga da u očito pripremljenom notesu ispiše i bilo kakve oproštajne riječi.

Iz Banjaluke je već dopremljeno Mirino tijelo, a u dvorištu se sklapa šator pod kojim će se u cilju dostojne sahrane i posljednjeg ispraćaja okupiti mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Poznavaoci Mire i Petra, za ovaj par, kao i kompletnu njihovu višečlanu porodicu, imaju samo riječi hvale.

– Bili su to najbolji ljudi i domaćini u svakom pogledu. A, njihova neizmjerna međusobna pažnja i ljubav bili su za primjer svima – kazuje za “Novosti” grupa komšija, koja je željela da ostane anonimna, ali i da, kako kažu, posvjedoče o toj neizmjernoj ljubavi čiji je kraj i njih same veoma teško pogodio.

Supružnici su se međusobno nadmetali u brižnosti jednog prema drugom. Zajedno su u domaćinstvu živjeli sa sinom i njegovom porodicom. Dočekali su i jedno praunuče, a kćerka im je udata i živi u Derventi. Mještani pamte da je nešto bolesniji Petar stalno ponavljao šta bi on bez svoje “babe”, koja je redovno bdila nad njim. Neprestano joj je na tome zahvaljivao.

Nedugo prije tragedije, izvjesno vrijeme proveli su i u banji, da bi se Mira iznenada razboljela. Pala je u komu, a sedmog dana iz Banjaluke je stigla crna vest da je preminula.

– Znajući da će to Petar teško podnijeti, dugo smo okolišali i na sve načine ga pripremali da ga upoznamo sa gorkom istinom. Malo je pomogla i injekcija za umirenje koju je primio. Dugo je plakao – pričaju nam, takođe, vidno utučeni sagovornici.

Sahrana Mirjane i Petra Đekića zakazana je za na mjesnom groblju u Donjim Smrtićima. Bračni par biće upokojen jedno do drugog, kao svjedočanstvo neizmjerne ljubavi, ali i skončane na način koji ne pamti ne samo ovaj kraj.

 

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: