Zbog trgovine drogom: Predložen pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji “Еskadron”

30.05.2024. | 08:52

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji „Еskadron“ zbog trgovine drogom.

Pritvor je predložen za Borislava Đukanovića (41), Miladina Lugić (41), Stefana Svjetlanovića (28), Zorana Brkića (29), Vladimira Malića (43), Vladimira Maksića (31), Aleksandre Radočaj (31), Darke Pavljuka (40), Dragoslava Jungića (50), Dijane Palačković (43), Gorana Stojanovića (32), Aleksandra Ćutkovića (52), Mladena Ćutkovića (29), Mladena Trubajića (37), Borisa Maksimčuka (37) i Miloša Radakovića (36), svi iz Banjaluke.

Prijedlog za pritvor zajedno za prijedlogom Sudu za izdavanje potjernice upućen je i protiv osumnjičenih N.J.(35) i M.D. (38) koji nisu dostupni organima gonjenja.

Oni su, kako kažu iz OJT Banjaluka, od početka 2023.godine do 28.maja ove godine, vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali opojne droge kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banjaluka.

Osumnjičeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2. i stavom 1. KZ RS i krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 208. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, piše ATV.

„Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka a. b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske“, saopšteno je iz OJT Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluka.