Zbog smrti biciklistkinje Aleksandru Subotiću 26 mjeseci robije

Aleksandar Subotić (29) iz Laminaca kod Gradiške osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora u Okružnom sudu u Banjaluci jer je “sitroenom kedi” usmrtio sugrađanku Milu Bijelić (54), koja je bila na biciklu.

Prema nezvaničnim informacijama, presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Subotić potpisao sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

Prema optužnici, Subotić je 27. oktobra prošle godine oko 18.15 časova u Novoj Topoli kod Gradiške službenim vozilom udario ženu. On je, kako je navedeno, vozio pod dejstvom alkohola iz Nove Topole prema Čatrnji.

– Kolovoz je bio suv, ravan i osvijetljen uličnom rasvjetom, a u krvi mu je nakon nesreće pronađeno 1,6 promila alkohola – navedeno je u optužnici.

Optuženi je išao u istom pravcu kao i Bijelićeva. On je prednjim desnim uglom vozila, ne kočeći, udario u zadnji lijevi dio bicikla kojim je upravljala žena koja na sebi nije imala svjetloodbojni prsluk i koja na biciklu nije imala zadnje svjetlosne signalizacije.

– Usljed udara odbačena je sa bicikla te je pala na tlo i zadobila teške povrede u vidu povreda moždanog tkiva, nakon čega je uslijedio pritisak na vitalne moždane centre i krvarenje u lobanjskom prostoru te povrede lijeve polovine grudnog koša koje su dovele do kompromitacije disanja i usljed kojih povreda je preminula 29. oktobra prošle godine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske – navedeno je u optužnici.

Subotić je u banjalučkom okružnom sudu osuđen na kaznu zatvora te mu je dvije i po godine zabranjeno upravljanje vozilom “B” kategorije, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme zabrane upravljanjem vozilima, piše “Glas Srpske“.

Subotić je, kako su ranije prenijeli mediji, sin bivšeg odbornika u Gradišci i lokalnog biznismena.

Kćerka nastradale Andrea Bijelić ranije je izjavila medijima da je nakon nesreće pozvala vozača Aleksandra Subotića da bi saznala šta se desilo, ali da joj je on nezainteresovano odgovorio kako je bila magla. Kako je rekla, posebno je pogodio snimak koji je Subotić objavio na društvenim mrežama, a na kojem se jasno vidi kako on vozi brže od 200 kilometara na čas.

 

 

Ostavite komentar: