Zbog ovoga su pali Lubura i Roguljić: Kriminalcu se nije svidio plan da ga policajac preveze u gepeku preko granice

Policijski službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS Nedeljko Lubura (47) i Bojan Roguljić (41), sin vlasnika restorana “Jezero”, odlukom Suda BiH su pušteni na slobodu, nakon što su priznali krivicu.

Izvor Srpskainfo blizak pravosuđu otkriva da su, nakon što su suočeni s brojnim dokazima protiv njih, Lubura i Roguljić odlučili da priznaju krivicu.

Lubura i Roguljić su uhapšeni 11. avgusta, nakon čega im je određen pritvor zbog sumnje da su pomogli u prebacivanju preko granice i skrivanju Ivana Mijatovića, a za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva.

Opasna osoba

Mijatović je iz Budve i važi za veoma opasnu osobu; optužen je za pokušaj ubistva i više puta dovođen u vezu s trgovinom narkoticima.

Izvor Srpskainfo je opisao i kako je dogovoren transport Mijatovića iz Slovenije u BiH i ko je sve u tome učestvovao.

Iz prepiske, do koje je policija došla dešifrovanjem aplikacije „Skaj“, vidi se kako je dogovoren prevoz Mijatovića. Zanimljivo je i da se sam Mijatović buni zbog toga što će ga „policajci vozati u gepeku“.

U organizaciji prevoza Mijatovića učestvovao je i Marko Čolović, takođe kriminalac iz Crne Gore, koji je u vrijeme dok je dogovaran ovaj posao već bio u Roguljićevoj kući.

Čolović i Mijatović su komunicirali preko „Skaj“ aplikacije i dogovarali kako da Mijatovića prebace u BiH. Sve se to dešavalo sredinom decembra 2020. godine.

Izvor Srpskainfo blizak pravosuđu, koji je imao uvid u prepisku između njih, rekao je da se tada Čolović javio Mijatoviću i rekao mu da Bojan (Roguljić) ide sa „šefom policije“ da dogovori njegov prevoz.

“U jednoj od poruka koje su taj dan razmijenili, Čolović mu piše da mu je Bojan rekao da ide da se nađe sa šefom policije i da će taj šef policije doći po njega. Dalje mu piše da će ga taj šef staviti u gepek u povratku iz Slovenije”, otkriva pomenuti izvor.

Čast za generala

Da je Lubura službenim policijskim vozilom prevezao Mijatovića preko granice potvrđuju i dalje poruke između dva kriminalca iz Crne Gore.

Naš izvor, blizak pravosuđu, otkriva da je zatim Čolović napisao kako šef policije tada ide u Sloveniju na sastanak za borbu protiv organizovanog kriminala i da će tada naići po njega, te da će ga prevesti u gepeku.

U jednoj od poruka on mu piše i da je ta osoba general u policiji.

“Zatim mu Čolović objašnjava da će ga šef policije prevesti preko granice, a da on zauzvrat treba da ga časti. Potom mu piše da će, osim prevoza, on biti tu da mu učini šta god treba”, pojasnio je izvor.

Međutim, tu se Mijatović pobunio, jer mu nije bilo svejedno što će se voziti u gepeku.

“Nakon ovih poruka, Mijatović mu je odgovorio da nije za tu ideju da se preko granice preveze u gepeku. On mu je u poruci napisao ‘Đe ću brate da me policija vozi u gepeku’. I u ostalim porukama on je pisao Čoloviću da nije za tu ideju da se vozi u gepeku”, ističe sagovornik.

Lažna dokumenta

Dodaje da se u porukama vidi i da su se tada ponovo čuli Čolović i Roguljić, te da je Bojan rekao kako ne postoji drugi način nego da bude prevezen u gepeku.

Na kraju je Mijatović pristao i preko granice ga je Lubura prevezao u službenom automobilu.

Nakon što je dovezen u Banjaluku Mijatović se krio u jednoj od Roguljićevih kuća. Pribavio je i dokumenta na lažno ime uz pomoć kojih se slobodno jedan period kretao gradom.

Izvor Srpskaifno pojasnio je da su, osim „Skaj“ prepiske, inspektori prikupili i druge dokaze protiv Roguljića i Lubure.

“Osim skaj prepiske, tu su i slike prelaska granice u Hrvatskoj i Sloveniji, ali i drugi brojni dokazi”, rekao je sagovornik.

PUŠTENI NA SLOBODU

Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i ukinuo pritvor Nedeljku Luburi (47) i Bojanu Roguljiću (41), te im odredio mjere zabrane

U Sudu BiH su rekli da su Roguljiću određene mjere zabrane napuštanja boravišta, putovanja i sastajanja sa određenim osobama. Takođe, naređeno mu je obavezno povremeno javljanje nadležnom državnom organu.

Kada je u pitanju Lubura, njemu su izrečene mjere zabrane napuštanje boravišta, putovanja, kao i zabrana sastajanja s određenim osobama i zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja.

Ostavite komentar: