Zbog obljube djevojčice: Podignuta optužnica protiv portira Doma “Rada Vranješević”

Portir Doma  “Rada Vranješević” Aleksandar Kragulj iz Banjaluke optužen je za obljubu sa djetetom mlađim od petnaest godina i iskorištavanje djece za pornografiju.

Optužnicu protiv njega podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo,  a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, optuženom je 24. juna pritvor i može trajati do izricanja prvostepene presude a najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice.

Osumnjičeni portir Doma za djecu bez roditeljskog staranja Kragulj uhapšen je  28. januara.

Njegove nečasne radnje otkrio je i nadležnim prijavio vaspitač Doma koji je došao do informacija da je portir navodno imao polne odnose sa djevojčicom.

Prema nezvaničnim, informacijama žrtva je vaspitaču ispričala šta joj se dešavalo.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su o gnusnim radnjama portira nadležni obaviješteni mjesec dana prije njegovog hapšenja, ali tužioci nisu odmah reagovali i slučaj je pokrenut tek nakon privođenja E. H. (25) iz Modriče zbog sumnje da je zlostavljao istu djevojčicu.

Osumnjičenom Modričaninu je nakon ispitivanja 28. januara određen jednomjesečni pritvor.

Pomenuta djevojčica je poslije tog hapšenja saslušana i na okolnosti informacija da je obljubio portir Doma A. K. koji je tek tada uhapšen.

Prema nepotvrđenim informacijama i A. K. i E. S. ljubili su djevojčicu i dirali je po intimnim dijelovima tijela, dok se Modričanin polno zadovoljavao pred njom.

Ovaj slučaj šokirao je Banjaluku, a da stvar bude još gora, pomenuta djevojčica je sa 11 godina proživjela sličnu golgotu i smještena je u Dom “Rada Vranješević” nakon što je otkriveno da ju je baka podvodila starijem muškarcu.

Ostavite komentar: