Zbog nepravilnosti: Inspekcija stavila van prometa 13.000 litara dizela

U Federaciji BiH /FBiH/ kod jednog distributera naftnih derivata biće stavljeno van prometa 13.000 litara dizel-goriva zbog utvrđenih nepravilnosti, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Prilikom inspekcijske kontrole benzinskih stanica u FBiH izrečene su i finansijske sankcije prema distributerima naftnih derivata koji su zatečeni u prekršaju.

Na osnovu primljene informacije o nezakonitom povećanju cijena zaliha goriva od pojedinih distributera, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović sinoć je naložio vanredne pojačane inspekcijske nadzore tokom vikenda nad fomiranjem cijena i marži na benzinskim stanicama u FBiH.

Vanredni nadzori vrše se od ranih jutarnjih časova, a svi distributeri tečnih naftnih derivata koje federalni inspektori zateknu u prekršaju, biće najoštrije sankcionirani, ističu iz ove uprave.

Ajdinović je upozorio sve privredne subjekte da će Federalna uprava za inspekcijske poslove iskoristiti sve zakonske mehanizme, uključujući i zabranu rada, da spriječi zloupotrebu trenutnog stanja s ciljem sticanja ekstra profita na štetu građana.

“Zaštita potrošačkih prava građana je apsolutni prioritet našeg djelovanja i preduzećeno sve da zaštitimo njihove ekonomske interese i održimo stabilnost tržišta”, istakao je Ajdinović.

Ostavite komentar: