Zbog nasilja nad radnicom: Potvrđena optužnica protiv vlasnika hotela “Jablanica”

02.10.2023. | 17:23

Opštinski sud u Konjicu potvrdio je danas optužnicu protiv vlasnika hotela “Jablanica” Amira Džafića zbog nanošenja teških povreda Enisi Klepo koja je bila zaposlena u hotelu.

Optužnica, koju je podiglo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, tereti Džafića da je 1. avgusta na recepciji hotela u Jablanici pretukao Enisu Klepo, koja je neposredno prije toga bila u verbalnom sukobu sa Džafićevom suprugom, koja je obavljala dužnost direktora hotela.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je oko 21:30 sati u holu hotela “Jablanica” u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta.

On ju je, kako stoji u optužnici, rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti radnicva hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu.

“Zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja ‘Jablanica’, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizovana. Tu su joj konstatovane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka”, navodi se u optužnici, prenosi Kliks.

Opštinski sud u Konjicu je za 27. oktobar zakazao ročište radi izjašnjavanja o krivici optuženog.

Oznake: hotel, Jablanica, Radnica