Završen uviđaj u sarajevskom hotelu: Recepcionerku ubio državljanin SAD porijeklom iz BiH s kojim je bila u vezi

Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu “Alem” na Vracama.

Kako Dnevni avaz saznaje završen je uviđaj, a ubijena je recepcionerka hotela. Nju je ubio američki državljanin porijeklom iz BiH s kojim je bila u vezi. Muškarac je navodno i odsjeo u tom hotelu.

Istražitelji rade na utvrđivanju motiva, a za sada smatraju da se radi o ljubomori.

Naime, uviđajna ekipa već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema nezvaničnim informacijama, od izvora bliskog istrazi muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte.

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure koje su izuzete i biće poslate na vještačenje.

Istražitelji rade na identifikaciji muškarca i žene te se utvrđuje jesu li bili gosti hotela ili se radi o zaposlenima.

Kako Dnevni avaz nezvanično saznaje,  slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela koja im je kazala da u lobiju ima mrtvih te da se radi o ubistvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo.Ostavite komentar: