Zatvor pokriven termalnim kamerama: Pojačane mjere sigurnosti dolaskom Marinkovića

31.07.2022. | 16:00

U Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Sarajevo pojačane su mjere mjere sigurnosti nakon dolaska Save Marinkovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Kompletan zatvor pokriven je termalnim kamerama putem kojih se kontroliše svaki ulaz. Kontroliše se i se i kompletan “S” odjel.

Na posljednjem spratu Suda, kroz staklene površine se nadzire vanjska strana KPZ uključujući i šetalište te dijelove područja ulica Branilaca Sarajeva i Jadranske ulice gdje je instaliran sistem perimetarske zaštite sa senzorima konstatovanja promjene situacije i evidencije kretanja putničkih motornih vozila i osoba.

Inače, službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su 27. jula na Međunarodnom aerodromu Sarajevo od pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršili su preuzimanje osumnjičenog Save Marinkovića, koji se nalazio u ekstradicijskom pritvoru u SR Njemačkoj, piše Dnevni Avaz.

Ubistvo policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića se desilo 2018. godine, te je za Marinkovićem Kantonalni sud u Sarajevu raspisao potjernicu.