Zaplijenjeno 25 kilograma skanka i uhapšene dvije osobe

U petak su na području Sarajeva policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH sproveli operativnu akciju “LIM“ prilikom koje su uhapšene dvije osobe i zaplijenjeno 25 kilograma droge.

Ova operativna akcija sprovođena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu.

Tokom aktivnosti privedene su dvije osobe inicijala M.D. (1990) i O.M. (1976) te su urađeni pretresi osoba i putničkih motornih vozila koje imenovani koriste.

Izvršenim pretresanjima pronađeno je 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L uličnog naziva “skank“ (više od 25 kilograma), mobilni telefonski aparati kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Osobe će nakon obrade, u zakonskom roku, biti predata nadležnom Tužilaštvu na daljnju nadležnost i postupanje.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastaviće daljnji rad s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti te dokumentovanja nelegalnih aktivnosti vezanih za navedene osobe i krivično djelo.

 

Izvor:(Klix.ba)

 Ostavite komentar: