Za mjesec i po 4 samoubistva: Policija potvrdila, iz UKC RS pokušali da prećute

Još jedan pacijent počinio je samoubistvo u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, ali su iz ove zdravstvene ustanove pokušali prikriti ovaj slučaj, tvrdi ‘Srpskainfo’.

Ovo je četvrto samoubistvo za samo mjesec i po u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako se nezvanično saznaje, pacijent M.M. objesio se u nedjelju ujutro u toaletu Klinike za psihijatriju UKC Republike Srpske.

Informaciju su potvrdili i u Policijskoj upravi Banjaluka, ali su u Službi za odnose sa javnošću UKC Srpske pokušali da prikriju ovu informaciju.

“U proteklih 10 dana nije evidentirano nijedno samoubistvo ili pokušaj samoubistva u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske”, odgovorili su kratko iz UKC RS.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su za Srpskainfo da se desilo samoubistvo. Oni su odgovorili da im je 23. maja prijavljeno da je oko 7.30 pacijent izvršio samoubistvo u Klinici za psihijatriju UKC RS.

“Na licu mjesta obavljen je uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, pojasnila je portparol PU Banjaluka, Danijela Mučibabić.

 

Ostavite komentar: