Za brutalnu pljačku u BiH osam godina robije! Radnici kladionice izbio zube i ukrao novac

16.10.2023. | 18:00

Adnan Hasanbašić (36) iz Odžaka pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog razbojništva u sportskoj kladionici u Derventi gđe je, prijeteći gasnim pištoljem, napao radnicu M.Đ. koju je udario u lice i izbio joj dva zuba, a potom ukrao 2.778 KM pazara.

Presudu je izrekao Vrhovni sud Republike Srpske.

“Žalbe optuženog Hasanbašića i njegovog branioca odbijene su kao neosnovane i potvrđena je presuda Okružnog suda u Doboju od 19. septembra 2022. godine”, rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Brutalna pljačka odigrala se 9. januara prošle godine u kladionici koja se nalazi u prizemlju zgrade u Derventi. U presudi se navodi da je Hasanbašić razbojništvo izvršio zajedno sa nepoznatim saučesnikom.

“Hasanbašić je u kladionicu ušao prvi, sa maskom na licu, držeći gasni pištolj u ruci. U tom momentu na svom radnom mjestu bila je radnica M.Đ. i optuženi je krenuo prema njoj sa uperenim pištoljem”, navodi se u presudi.

Za njim je, kako se navodi, u kladionicu ušao nepoznati saučesnik koji je takođe bio maskiran.

“On se kretao prema pultu sa kasom, dok je Hasanbašić uhvatio M.Đ. za kosu, gurnuo je prema ulaznim vratima i pritom je udario u lice, nanoseći joj povredu u vidu iščašenja prvih sjekutića gornje vilice i ranu sluzokože gornje usne”, piše u presudi.

Dodaje se da je M.Đ. od udarca pala na pod, a potom joj prilazi Hasanbašić, držeći je čvrsto pritisnutu na pod.

“U tom momentu rekao joj je: “Smiri se i ostavi telefon. Smiri se, neću ti ništa“, navodi se u presudi.

Za to vrijeme njegov saučesnik je iz ladice uzeo 2.778 KM i istrčao je iz objekta. Za njim je istrčao i Hasanbašić i zajedno su pobjegli, piše ATV.