Vozio bez dozvole i sa nagomilanim kaznama: Od bahatog vozača oduzeti “pežo” i “pasat”

25.10.2021. | 14:06

Policija u Gradišci oduzela je dva putnička automobila od lica koja su ih vozila prije sticanja prava na upravljanje i koji imaju dugove u registru novčanih kazni.

Vozilo “pežo 307” policija je oduzela od lica čiji su inicijali M.L iz Gradiške, koje je policija pokušala da zaustavi, ali se isto nije zaustavio na znak stop policijskog službenika.

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, uočen je navedeni putnički automobil na parking prostoru benzinske pumpe u mjestu Brestovčina i utvrđeno je da je vozilom upravljalo lice prije sticanja prava na upravljanje, a koje odbilo da se podvrgne i alkotestu, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Na osnovu izvršenih provjera u registru novčanih kazni, utvrđeno je da je lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te da ima dug u iznosu od 9.350 KM.

Vozilo “pasat” policija je oduzela od lica čiji su inicijali M.T. iz Banjaluke, koje je policija zaustavila u mjestu Nova Topola.

Utvrđeno je da je lice upravljalo vozilom pod uticajem alkohola u organizmu, a prije sticanja prava na upravljanje, te da u registru novčanih kazni ima dug od 1.178 KM.