Vozio bez dozvole: Banjalučka policija oduzela skupi “audi”

Banjalučka policija oduzela je danas od lica čiji su inicijali D.G. automobil “audi Q7” kojim je upravljalo bez vozačke dozvole.

Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da postoji više neplaćenih novčanih kazni zbog prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja počinjenih ovim vozilom, koje je u vlasništvu lica čiji su inicijali Ć.K, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Vozačka dozvola D.G. istekla je 31. maja 2017. godine, te zbog počinjenih prekršaja protiv ovog lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, kao i rad na utvrđivanju prekršajne odgovornosti vlasnika vozila.

U subotu, 5. septembra, banjalučka policija oduzela je automobil “škoda” kojim je upravljalo lice čiji su inicijali N.B. nakon što je utvrdila da ovo vozilo nema odgovarajuće registarske oznake i da nije ocarinjeno.

O svemu je obaviještena Uprava za indirektno oporezivanje BiH, te je u toku rad na ovom predmetu.

Isti dan, policija je uhapsila lice čiji su inicijali Z.T, koje je ometalo policijske službenike prilikom uviđaja saobraćajne nezgode i oglušilo se o izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira.

Kod uhapšenog je alko-testiranjem utvrđeno 1,86 promila alkohola u krvi. Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Na području Policijske uprave Banjaluka juče su evidentirana četiri krivična djela, šest narušavanja javnog reda i mira i 10 saobraćajnih nezgoda, od kojih dvije sa posljedicama po lica.

Ostavite komentar: