“Vidi ga, j**o majku, još je živ”: Šokantna ispovijest mladića kojeg su pretukli tetak i rođaci

23.09.2020. | 17:21

Tukli su me u glavu. Vukli me, udarali u testise. Psovali su mi majku i govorili su: “vidi ga, j*** majku, još je živ”.

“Zvao me komšija da mu popravim traktor. Otišao sam do njega da to uradim i kada sam krenuo od njega oni su iskočili iz žubnja i počeli da me udaraju. Prvo sam vidio Safeta Brkića koji je u rukama imao paliju. Onda su izašli i ostali. Tukli su me, vukli, bacili u provaliju. Osjetio sam kako je jedan od njih urinirao po meni. Čuo sam kako govore “da smo imali pištolj, da mu skratimo muke” prisjeća se najgoreg dana u svom životu Eldin Buljina.

Iz Tužilaštva Hercegovačko – Neretvanskog kantona su se oglasili povodom slučaja brutalnog premlaćivanja Eldina Buljine (20) iz Mostara.

“Prijavljene osobe S.B, I.B, A.G, S.B, V.B. i A.B. su privedene, lišene slobode i ispitane u PU Konjic, obavljen je uviđaj lica mjesta na kojem se događaj desio.  Područno tužilaštvo Konjic je od SKB Mostar zatražilo ljekarsku dokumentaciju o vrsti i težini povreda oštećenog E.B. Oštećeni E.B. je otpušten iz bolnice i dao je svoju izjavu u PU Konjic. Pripadnici PU Konjic, po nalogu kantonalnog tužioca nastavljaju sa poduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj, dakle istraga u ovom predmetu je u toku”, navela je Ana Rajič, portparol Tužilaštva HNK.

Podsjećanja radi, Eldin Buljina je inspektorima rekao da su ga pretukli tetak Safet Brkić i njegovi sinovi. Nakon premlaćivanja su ga bacili u kanjon i urnirali po njemu.