VIDEO – Draško Stanivuković predat Okružnom tužilaštvu u Banjaluci

Pripadnici banjalučke Policijske uprave danas su Okružnom tužilaštvu u Banjaluci predali Draška Stanivukovića, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje nereda.

Pripadnici Policijske uprave sproveli su lice čiji su inicijali D.S. u banjalučko Okružno tužilaštvo na postupanje iz njihove nadležnosti, saopšteno je iz Policijske uprave.

Srna nezvanično saznaje da je Stanivuković osumnjičen da je prisustvovao održavanju skupova grupe građana “Pravda za Davida” i tom prilikom zajedno sa ostalim pripadnicima te grupe, prethodno kršeći odredbe Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, ugrožavao i podsticao na ugrožavanje bezbjednosti ozbiljnom prijetnjom da će izvršiti nasilje prema patologu Željku Karanu, kao i Đorđu Rađenu i njihovim porodicama iz Banjaluke.

Prema ovim saznanjima, Stanivuković je osumnjičen da je na parkingu spriječio održavanje zakazanog koncerta pjevača Harisa Džinovića.

Stanivuković je, prema ovim saznanjima, učestvovao i u pripremanju i realizaciji javnog skupa i postavljanju zahtjeva grupe “Pravda za Davida” da insistiraju na ostavci ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

On je, prema ovim saznanjima, predlagao i napad na državne institucije, konkretno zgradu Radio-televizije Republike Srpske, uz upotrebu nasilja.

Stanivuković, koji je bio jedan od predvodnika protestne šetnje i za kojim je bila pokrenuta potraga, uhapšen je juče u poslijepodnevnim časovima.

 

 

Izvor Foto:(RTRS)

 Ostavite komentar: