VIDEO – Benedi Đukanović predat MUP-u RS

Nakon što se sinoć oko 22 sata osumnjičeni za ubistvo Slaviše krunića, Benedi Đukanović, predao u Sarajevu, izvršena je njegova predaja pod nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova RepublikeSrpske.

Đukanović, koji se u bjekstvu nalazio od 22. aprila sinoć se dobrovoljno predao u Policijskoj stanici Ilidža gdje je ispitan.

Po njega su ubrzo stigli službenici MUP-a Republike Srpske iz Istočnog Sarajeva koji su potom preuzeli nadzor nad osumnjičenim.

Podsjećamo, na dan ubistva Krunića kod Laktaša, 22. aprila, ubijen je i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović, a smrtno je stradao i jedan od napadača Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor.

U okviru istrage uhapšen je radnik firme “Sector security” Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije ubicama.

Đukanovića je policija čak i evidentirala nakon ubistva, ali nije uhapšen jer potjernica nije bila zvanično raspisana niti se on dovodio u vezi s ubistvom.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač ove sedmice je kazao kako MUP RS u slučaju Krunić sarađuje sa policijom Srbije, te kako ne želi otkrivati imena nalogodavaca ubistva dodavši kako su mnoge stvari “rasvijetljene”.

 

Izvor:(Klix.ba)Ostavite komentar: