“Veliku zvijezdu želim vidjeti s lisicama na rukama”: Sonja iz Melburna ponovo tereti pjevača iz BiH

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića kojemu se na teret stavlja da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

Krivičnu prijavu protiv Muslimovića podnijela je Sonja Bašić iz Melburna, koja tvrdi da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predala najmanje 209.273 marke.

Bašić je iz Melburna stigla u Sarajevo kako bi mogla prisustvovati suđenju u slučaju protiv Muslimovića, iako joj je, kako je kazala za Avaz, Muslimović na sve moguće načine prijetio.

“Bilo mi je prijećeno od strane Halida i njegovog advokata. Poruke koje su mi slali su vještačene od strane federalne policije Australije. Imam sve dokaze. Prijetili su mi da ne smijem sletjeti na Sarajevski aerodrom, da će me uhapsiti ako dođem. Halid i njegov advokat su radili sve samo da ja ne dođem u Sarajevo”, otkrila je Bašić.

Sonja Bašić iz Melburna je i ranije tvrdila da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara, a zbog čega se pjevaču sudi u Banjaluci. Halid Muslimović je, kako tvrdi Bašić, vršio nasilje nad njom nakon što je od njega tražila svoj novac.

“Pretukao me u julu 2018. godine kada sam tražila da mi vrati moje pare. Podnesena je tužba i s tim u vezi, te očekujem pravične presude protiv velike zvijezde koju želim vidjeti sa lisicama na rukama”, kazala je oštećena Bašić.

Ostavite komentar: