Veliki požar u banjalučkom naselju Zeleni vir, vatra guta fabriku namještaja

BANJALUKA – U toku je gašenje velikog požara u banjalučkom naselju Zeleni vir koji je izbio na hali preduzeća “Stolarija Nešo” koje se bave proizvodnjom namještaja.

Na licu mjesta je veliki broj vatrogasaca koji se bore da stave vatru pod kontrolu.

Vatra navodno još uvijek tinja unutar hale.

Radnici sa kojima smo razgovarali kažu da na sreću nema povrijeđenih. A na lice mjesta upravo je stiglo vozilo Hitne pomoći.

Radnici posmatraju u nevjerici i kažu da je za 5 minuta sve izgorjelo.

Radnici pričaju da je požar izbio u 11.15 sati kad su se vratili sa pauze, te da je samo za par minuta izgorjela kompletna hala.

Veliki broj radnika i mještana se okupilo i posmatra kako vatrogasci gase požar i pričaju da su u strahu da će ostati bez posla. Ističu da su pokušali gasiti vatru, al bez uspjeha.

– Kada sam primjetio vatru pokušali smo sve da je ugasimo, al ništa nismo mogli, za par trenutaka je sve progutala – ispričao je za Srpskainfo jedan od radnika.
Kažu dok su došli vatrogasci da je sve izgorjelo.

Šteta se procjenjuje na više stotina hiljada maraka.

Osim hale koja je izgorjela oštećen je još jedan objekat, a navodno je i vlasnik firme lakše povrijeđen.

Na licu mjesta su i policijski službenici PU Banjaluka koji će, nakon što se ostvare uslovi, preduzeti potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja uzroka požara.

“Vatra se nije proširila”

Banjalučki vatrogasci bore se sa požarom koji je izbio u naselju Zeleni vir.

– Na licu mjesta je osam naših vozila sa posadama, koje su uspjele da stave požar pod kontrolu kako se ne bi proširila na okolne objekte – kazao je Šef Odsjeka Civilne zaštite Mladen Ćućun.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: