Veliki policijski ulov u Stanarima: Zaplijenjen arsenal naoružanja

Policija je tokom akcije na području Stanari zaplijenila veću količinu oružja, municije i predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnog djela.

Pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi D.G. iz Stanara pronađen je i oduzet alat, dio vatrenog oružja i drugi predmeti.

– Pretresom kuće, drugih prostorija i vozila koje koristi D.Š. sa područja opštine Stanari, pronađeno je i oduzeto, automatska puška, lovački karabin, lovačka puška, 488 komada metaka raznog kalibra, pet ručnih bombi, tri tromblona, devet inicijalnih kapisli, šest upaljača za eksploziv, dva sporogoreća štapina, dva okvira za pušku, jedan pištolj, četiri vojna noža, razni alati, kućanski i drugi predmeti – saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.
Nad D.G. je izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Teška krađa” i “Nedozvoljena proizvodenja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, dok je D.Š. lišeno slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo više krivičnih djela “Teška krađa”, “Krađa” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” i isto je danas uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Iz PU Doboj navode da će se u vezi sa oduzetim predmetima nastaviti dalja istraga na utvrđivanju eventualno izvršenih drugih krivičnih djela.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: