Vatra “progutala” porodičnu kuću: Detalji tragedije u selu Gornja Slatina kod Ribnika

Ostaci ljudskog tijela pronađeni su na zgarištu kuće Rose P. (82) iz Gornje Slatine kod Ribnika. Nije poznato da li je ona stradala u požaru, ali sve ukazuje na to da jeste, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Vatra je buknula 13. januara popodne i kuća je u potpunosti izgorjela, dok će ostaci nađenog tijela biti vještačeni kako bi bilo utvrđeno o kome je riječ.

Prema nezvaničnim informacijama, starica je kobnog dana putem telefona pozvala kćerku, koja ne živi s njom, i rekla da nešto u kući gori, te da dođe.

“Ona je odmah otišla kod nje, ali dok je stigla, kuću je već bila progutala vatrena buktinja. Pozvani su policija i vatrogasci. S obzirom na to da je Rosa prije požara zvala kćerku, pretpostavilo se da je možda uspjela da izađe iz požarom zahvaćene kuće pa je organizovana potraga za njom”,  rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su njena rodbina i policija pregledali sve oko kuće, ali je nisu pronašli.

“Nakon što je ugašen požar, nađen je ljudski skelet i pretpostavlja se da je riječ o Rosi, ali to se sa sigurnošću ne može reći dok se ne uradi neophodno vještačenje”, rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, staričina kuća je bila od drveta i samo je podrum bio od zidanog kamena i on je jedini ostao čitav, a sve ostalo je izgorjelo.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, navodeći inicijale vlasnice kuće, kazali su da ne mogu da kažu da li je ona stradala u požaru.

“Policajci policijske uprave Mrkonjić Grad 13. januara počeli su uviđaj na mjestu požara na kući u selu Gornja Slatina kod Ribnika. Uviđaj je završen dan kasnije i tom prilikom na licu mjesta pronađeni su ostaci ljudskog tijela”, rekli su u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pod čijim nadzorom će biti preduzimane sve dalje mjere i radnje s ciljem utvrđivanja tačnog uzroka požara.

Istakli su da će biti izvršena i potrebna vještačenja s ciljem identifikacije beživotnog tijela. Kazali su da ne mogu govoriti o detaljima i ništa o uzroku požara dok ne bude završena kompletna istraga.

Sama

Stanovnici Ribnika ispričali su da je Rosa P. (82) živjela sama i da je njeno selo dosta pusto i najbliži komšija je udaljen nekoliko desetina metara.

“Tu, inače, žive uglavnom stariji ljudi i prva komšinica je čak starija od nje. Nažalost, niko od njih nije ni vidio požar niti je mogao da bilo šta spase”, rekao je jedan mještanin Ribnika ne želeći da mu pominjemo ime.

Ostavite komentar: