Uzrokovao smrt iz nehata: Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo osuđen na godinu uslovno

Semir Efendić, načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, osuđen je na godinu dana uslovne kazne sa saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

“Nakon razmatranja sporazuma o prizanju krivice Opštinski sud u Sarajevu proglasio je Efendića krivim zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. lzrečena mu je uslovna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od jedne godine, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo”, kazala je za Klix.ba Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Optuženi se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, tako što je 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil “golf V” i krećući se iz pravca naselja Grbavica prema ulici Zagrebačka, dolaskom na raskrsnicu pomenutih ulica, prednjim desnim dijelom svog automobila udario i oborio pješaka inicijala E.S. koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Sud je prilikom odmjeravanja kazne uzeo u obzir brojne olakšavajuće okolnosti na strani optuženog, te ga je obavezao na plaćanje troskova postupka.

Ostavite komentar: