“Uzeli su crveni duks moje majke”: Nastavak suđenja za pokušaj ubistva novinara u Banjaluci

Nakon pokušaja ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (38) policija je pretresla moj stan i između ostalog oduzela crveni duks moje majke.

“Policija je došla u moj stan i pokazala nalog za pretres. Bili su ljubazni i rekli da pozovem dvoje komšija koji će biti svjedoci. Tokom pretresa oduzeli su nešto od moje i bratove odjeće, kao i crveni duks koji je pripadao mojoj majci”, rekao je Savić. On je dodao da ne poznaje ni Kovačevića.

Dukića terete da je pokušao da ubije Kovačevića zajedno sa Markom Čolićem, koji je za to već pravosnažno osuđen na pet godina zatvora. Svjedok Nikola Borojević je rekao da ne poznaje ni Dukića ni Kovačevića, kao ni osuđenog Marka Čolića.On je ispričao da je policija pretresla stan koji su koristili on i cimer.

“Ne znam zašto su pretresli moj stan. Oduzeli su dva ili tri crvena duksa i donji dio trenerke i ništo od toga mi do danas nije vraćeno”, ispričao je Borojević.

I treći svjedok Goran Jakovljević je danas posvjedočio da ne poznaje optužene, ni oštećenog i da je takođe policija pretresla njegov stan. On je rekao da tom prilikom policija nije izuzela nikakve stvari od njega.

Na idućem ročištu kao svjedok ponovo će biti saslušan novinar Vladimir Kovačević, kojem će biti pokazani svi duksevi koji su oduzeti tokom istrage. Od njega će biti zatraženo da proba prepoznati šta su od odeće te večeri nosili napadači na njega. Kovačevića je za svjedoka predložila odbrana optuženog Dukića, a osim dukseva advokat Nebojša Pantić zatražio je da se sudskom vijeću i svjedoku na sledećem ročištu pokažu i teleskopske palice kojim je pretučen novinar.

Pantić je najavio je da će saslušati i optužnog Dukića na sledećem ročištu.

Predsjednik sudskog vijeća Blagoja Dragosavljević istakao je da će u ovom slučaju Sud pozvati kao svjedoke dva vještaka.

“Pozvaćemo vještaka Zorana Obradovića koji je radio DNK analizu da bude prisutan na pregledanju oduzete garderobe. Zvaćemo i vještaka specijalistu sudske medicine Milana Srdića da se izjasni da li je teleskopskim palicama, pronađenim u ovom slučaju, moguće nanijti smrtonosne povrede”, rekao je sudija Dragosavljević.

OPTUŽNICA

Optužnica Nedeljka Dukića tereti da je pokušao da ubije Vladimira Kovačevića 26. avgusta 2018. godine zajedno sa Markom Čolićem.

Oni su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama. Kovačević je zadobio teške povrede glave. Dukić je nakon premlaćivanja pobjegao, a predao se u novembru prošle godine. Tad mu je određen pritvor u kome se još nalazi.

On je u ovom slučaju sa Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice i pristao da bude osuđen na tri godine zatvora, ali je sud tu nagodbu odbio, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: