Usmrtila ga mašina za baliranje sijena, pronašao ga maloljetni sin

Ranko Repić (48), iz Vršana, kod Prnjavora, poginuo je u noći između ponedjeljka i utorka radeći sa traktorom na njivi. “Novosti” saznaju da je ovaj izuzetno vrijedni i ugledni domaćin, otac troje djece, nastradao u groznim okolnostima, nakon što ga je povukao, tačnije zgrabio, stroj za baliranje sijena.

– Policijski službenici PS Prnjavor oko 23 časa, postupili su po prijavi da je četrdesetosmogodišnjak usljed zadobijenih povreda tokom rada sa traktorom, na njivi, opština Prnjavor, preminuo. Uviđaj je obavljen u prisustvu dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Prnjavor. Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka, a na osnovu preduzetih mjera i radnji utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dijela – saopšteno je u utorak iz Policijske uprave Banjaluka.

Ranko je važio za čestitog i izuzetno marljivog čovjeka kojio je uživao radeći. Tog kobnog ponedjeljka oko 18 časova završavao je posao baliranja na njivi, kada se iznenada našao u raljama stroja. Mještani su bili uvjereni da je on već otišao kući, gdje su ga bezuspješno pozivali na telefon.

Mrtvog, bukvalno stojeći zarobljenog u mašini, pronašao ga je 17-godišnji sin.

– Ranko je balirao sam, kada mu je mašina zahvatila jednu, a potom i drugu ruku. Uvukla ga je do ramena. Kao i glavu. Očito je da se dugo borio da se izbavi iz neumoljivog stroja. Sve dok nije iskrvario. Pronađen je gotovo pet sati kasnije, oko 23 časa – kaže izvor “Novosti” upućen u ovu tragediju.

POMAGAO SVIMA

Iza njega su ostali majka, supruga, dva sina i kćerka, udata za sveštenika. Sve nas je manje, a pogotovo je bolno da nam ljudi odlaze na ovako tragičan način kao što je naš Ranko. Ovo je pretežak udarac za sve nas – kaže, za “Novosti”, Siniša Malešević, komšija, odbornik u SO Prnjavor i profesionalni sakupljač mlijeka, koji za stradalog Ranka i kao kooperanta ima samo riječi hvale.

 

Izvor:(Novosti.rs)





Ostavite komentar: