Ukrali vozilo banjalučkog Crvenog krsta, pa sletjeli s puta

Policija traga za lopovom ili više njih koji su provalili u prostorije Crvenog krsta u ulici Mladena Stojanovića u Banjaluci i ukrali njegov službeni “sitroen S3”, kojim su nekoliko časova nakon toga sletjeli na putu između Stanara i Prnjavora.

Radnici humanitarne organizacije bili su šokirani juče kada su zatekli ispreturane prostorije i uništen inventar. Pretpostavlja se da su lopovi provalili kroz vrata kuhinje.

– Zatekli smo razbacane i porazbijane stvari i namještaj, kao i razvaljena vrata kancelarije u kojoj se nalazila kasa sa novcem. U njoj nije bilo puno, možda 20 maraka, koje su lopovi odnijeli, a odvezli su i službeni automobil. Osiguravajuća kuća će procijeniti štetu – rekla je sekretarica banjalučkog Crvenog krsta Željkica Ilić i dodala da se nada da će lopovi ubrzo biti otkriveni.

Policija je pronašla ukradeni “sitroen” pored puta između Prnjavora i Stanara. Pretpostavlja se da su lopovi njime sletjeli, nakon čega su pobjegli.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da se krađa desila.

– Obavili smo uviđaj i prikupili sve tragove koji bi mogli otkriti lopove – naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Nezvanično, prnjavorska policija pregledaće snimke video-nadzora s autoputa Banjaluka Doboj, na kojima bi se eventualno mogli vidjeti lopovi.

Ovo nije prvi put da su prostorije banjalučkog Crvenog krsta bile na meti pljačkaša. Prije godinu dana pljačkaš je provalio u prostorije te organizacije, odakle je ukrao oko 200 KM.

 

Izvor:(Glas Srpske)Ostavite komentar: