Uhapsila ga SIPA: Ratko Đurković predat postupajućem tužiocu

Nekadašnji komandant Prvog bataljona Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske Ratko Đurković, kojeg su u Ugljeviku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros je predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, potvrđeno je Srni iz Tužilaštva BiH.

“Osumnjičeni je predat jutros. Ispitaće ga postupajući tužilac, te odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu”, rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Pripadnici SIPA su juče, prema nalogu Tužilaštva BiH, locirali i uhapsili Đurkovića zbog zbivanja u selu Tursunovo Brdo, Teočak, u opštini Ugljevik, u julu 1992. godine.

Đurković je, zajedno sa Radomirom Nedićem, nekadašnjim komandantom Prve majevičke brigade, pod istragom u predmetu Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Najošrije osude zbog hapšenja majora Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića uputili su Organizacija starješina Vojske Republike Srpske, rukovodstvo opštine Ugljevik i lokalne Boračke organizacije, Predsjedništvo SUBNOR Ugljevik i SUBNOR Bijeljina, te Opštinski odbor SNSD Ugljevik.

Ostavite komentar: