Uhapšeno više osoba zbog ubistva Miloša Ostojića, pronađen zapaljen Golf 5

Više osoba uhapšeno je danas na području Istočnog Sarajeva koje se mogu dovesti s ubistvom Miloša Ostojića (1989) koje je izvršeno sinoć oko 23 sata.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, u toku je kriminalistička obrada ovih osoba. Na području Istočnog Sarajeva pronašli su zapaljen Golf 5 koji se također može dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Uviđaj je završen, a izvršili su ga policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužioca.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su na glavnoj sarajevskoj ulici, pored Ambasade SAD-a priveli dvije osobe koje su se nalazile u vozili u Renault Clio crnogorskih registarskih oznaka, a koje se također mogu dovesti u vezu s ovim ubistvom. Muškarac i žena uhapšeni su po nalogu PU Istočno Sarajevo, te su ih sarajevski policajci predali svojim kolegama.

Ostojić je teško ranjen sinoć oko 23:05 sati u ulici Karađorđeva u Istočnom Novom Sarajevu. Prevezen je u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Srbija u kojoj je vrlo brzo preminuo.

Očevici u kazali da je Ostojić ubijen u sačekuši iz automobila ispred ugostiteljskog objekta.

 

Izvor:(Klix.ba)

 Ostavite komentar: