Uhapšeno devet narko-dilera iz Banjaluke, a zaplijenjeno oko šest kilograma narkotika, od čega četiri kilograma hašiša

U okviru akcije “Klub 2” istražioci MUP RS uhapsili su devet osoba, zbog sumnje da su se bavili trgovinom narkoticima i zelenašenjem. Tokom akcije zaplijenjeno je oko šest kilograma narkotika, od čega četiri kilograma hašiša.

Kako je potvrđeno, u akciji su uhapšeni Ognjen Savić, Ozren Savić, Draško Romić, Dušan Babić, Stefan Pavlović, Aleksandar Savić, Igor Radošević, Darko Vrančić i Marko Mihajlović.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović kaže da su akciju “Klub 2” sproveli istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i PU Banjaluka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

– Akcija je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe. Svi su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, dok se jedno lice dovodi u vezu i sa krivičnim djelom zelenaštvo – rekla je Miljanovićeva.

Osumnjičeni su nakon hapšenja sprovedeni na kriminalističku obradu u PU Banjaluka, a tokom dana izvršeni su pretresi na ukupno 15 lokacija, koje su koristili. Tom prilikom pronađeno je i zaplijenjeno oko četiri kilograma hašiša, dva kilograma marihuane, i manje količine kokaina i ekstazija. Zaplijenjeni su i drugi predmeti, koji će biti korišćeni kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

U MUP RS navode da su i sami bili iznenađeni količinom zaplijenjenog hašiša, koji se smatra drogom nekih prošlih vremena. Tolika količina godinama nije otkrivena na ilegalnom tržištu Banjaluke, a najviše je bio prisutan u vremenu nakon rata u BiH.

Inače, radi se izdvojenoj smoli indijske konoplje koja se, poput marihuane, puši miješanjem sa duvanom, a može se unositi i oralno kao hrana. U zavisnosti od kvaliteta, hašiš ili uličnim rječnikom “šit” je i do 10 puta jači od marihuane.

POVRATAK “ŠITA”

Da je hašiš i te kako prisutan u regionu svjedoči i nedavna akcija italijanske policije, koja je sredinom maja zaplijenila oko 5,5 tona hašiša, vrijednog 50 miliona evra. Droga je otkrivena na jedrilici, koja je plovila zapadno od Sicilije. Hrvatska policija u martu je na graničnom prelazu Bajakovo otkrila 120 kg hašiša u vozilu, kojim je upravljao državljanin Bugarske.

Izvor:(Novosti.rs)

Ostavite komentar: