Uhapšeno 19 osoba: U akciji “Storidž dva” nađena improvizovana labaratorija za uzgoj droge

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH sprovode operativnu akciju “Storidž dva” u okviru koje je do sada slobode lišeno 19 lica.

Lisa su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela organizovani kriminalitet, u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom i krivično djelo krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
Prilikom pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 evra, 70.000 KM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja i određena količna municije.
Oduzeti su i veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj sim kartica i prenosivih memorijskih uređaja, improvizovana laloratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima, kao i dva putnička motorna vozila, prenosi RTRS.

Ostavite komentar: