Uhapšeni serijski pljačkaši: Dvojica Banjalučana izvršila 23 razbojništva, krađe i teške krađe

03.03.2019. | 19:45

Banjalučka policija uhapsila je dvije osobe osumnjičene da su počinile ukupno dvadeset tri krivična djela – potvrdio je danas načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banja Luka Darko Novković.

Većinom imovinska krivična djela izvršena su u periodu od novembra 2018. do februara ove godine na području Policijske uprave Banja Luka.

Uhapšena je osoba inicijala M.O., zbog sumnje da je, kako je rekao Novković, izvršila ukupno jedanaest krivičnih djela, od kojih devet razbojništava, tešku krađu izvršenu na naročito opasan ili naročito drzak način u pokušaju, kao i krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom.

-M.O. se sumnjiči da je u vremenu od novembra 2018. do 24. februara 2019. godine na području grada Banje Luke i opštine Laktaši, maskiran i uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, prema radnicama kladionica, otuđio novac u ukupnom iznosu od oko 13.000 KM – precizirao je načelnik Sektora kriminalističke policije.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičeni, te su pronađena sredstava pogodna za izvršenje krivičnih djela, kao i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni je, nakon ispitivanja, juče, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, prenosi Fokus.ba.

Takođe, policija je u okviru planske akcije kodnog naziva „Elzet“, 1.marta, lišila slobode P.I. iz Banje Luke, koji je osumnjičen da je izvršio dvanaest krivičnih djela protiv imovine, od kojih sedam krivičnih djela krađa i pet teških krađa.

P.I. se sumnjiči da je od januara do februara 2019. godine na području Banje Luke iskoristio nepažnju ili odsustvo vlasnika i iz dvorišta stambenih objekata ili iz vikendica i pomoćnih objekata, otuđivao razne predmete i alat, pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 5.000 KM, kazao je Novković.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Marku Opačiću i Predragu Ivaniću.