Uhapšene dvije osobe: Policija pronašla tri plantaže indijske konoplje

Pripadnici Federalne uprave policije pronašli su tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, te uhapsili dva lica sa područja Konjica.

Uhapšeni čiji su inicijali M.G. /34/ i Ž.G. /68/ osumnjičeni su da su određeni period proizvodili drogu i neovlašteno stavljali u promet sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, saopšteno je danas iz Federalne uprave policije.

Po naredbi Opštinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičena lica, te su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje i više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na kanabis.

Pronađena je i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, koja asocira na kanabis, tri puške i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhpšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je realizovana juče pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kanton – Područnog tužilaštva Konjic.

Asistenciju FUP-u prilikom realizacije akcije pružilo je kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Policijska uprava Konjic, navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar: