Uhapšene četiri osobe: U pretresu nađeno oružje, municija i krivotvoreni dokumenti

Četiri lica uhapšena su danas u Sarajevu u nastavku akcije pod kodnim nazivom “Aperkat” koju provodi Federalna uprava policije, a prilikom pretresa objekata koje koriste osumnjičeni pronađeni su vatreno oružje, municija, veća količina novca i krivotvoreni dokumenti.

Pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo slobode su lišeni S.K, T.K, Dž.K. i N.Š, koji su osumnjičeni za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, teška krađa, pomoć počiniocu poslije počinjenog krivičnog djela, lihvarstvo i oštećenje tuđe stvari, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu ovih aktivnosti, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih i ugostiteljskih objekata, te motornih vozila koje koriste osumnjičeni na području sarajevske opštine Centar.

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima, te će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšena lica će, nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u zakonskom roku biti predata u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U okviru akcije “Aperkat” tokom prošle i ove godine uhapšeno je sedam lica koja se sumnjiče za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, te 10 lica osumnjičenih za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Ostavite komentar: