Uhapšena žena: Sa lažnom ličnom kartom odnijela milione iz Lovćen banke

23.06.2023. | 18:14

Troje državljana BiH osumnjičeno je za milionsku prevaru u Crnoj Gori i trenutno su pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koje postupa po zamolnici kolega iz Crne Gore.

Ivana A, koja je označena kao direktni izvršilac prevare, osumnjičena je da je 12. aprila u jutarnjim časovima došla u filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom i koristeći lažna dokumenta sa računa M. O. podigla oko 1.36 miliona evra.

Za milionsku pljačku osumnjičeni su još Saša K. i Marko D.

Osumnjičeni trojac tereti se da je doveo u zabludu službenike “Lovćen banke” u Herceg Novom.

Prvo je Ivana A. 11. aprila oko 13.00 sati ušla u poslovnicu banke do koje ju je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se sa rukovodiocem filijale.

“Lažno se predstavila kao vlasnica računa odnosno Budvanka M. O. i rukovodiocu filijale dala falsifikovanu ličnu kartu. Nakon toga zatražila je da joj se sutradan oko 15.00 časova isplati sav novac sa računa nakon čega je napustila banku” ispričao je izvor iz istrage.

Rukovodilac filijale pozvan je istog dana oko 16.00 časova putem Viber aplikacije na svoj mobilni i to sa telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Na displeju telefona međutim pisalo je ime stvarne vlasnice računa.

“Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona predstavila se kao stvarna vlasnica računa M.O. i zatražila je da se isplata pomjeri ranije nego što je dogovoreno toga dana odnosno oko 10.30 sati ujutro. Sutradan u navedeno vrijeme pred filijalu ‘Lovćen banke’ u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH” navodi izvor iz istrage.

Ivana A. je potom legitimisana, potpisala je isplatne naloge, uzela sa deviznih računa M.O. 1.36 miliona evra, a nakon toga napustila banku, prenosi “Kurir”.

Osumnjičeni Ivana A. i Saša K. su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode dok će odluka o osumnjičenom Marku D. biti donijeta naknadno.

MUP Republike Srpske je prije dva dana saopštio da su u akciji kodnog naziva “Lovćen” uhapšene tri osobe i da su zaplijenjeni novac i droga.